Capitalizarea companiilor listate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-a majorat de la 143,21 miliarde de lei in ultima saptamana din 2018, la 150,11 miliarde de lei in prezent, in ambele perioade analizate desfasurandu-se doar trei sedinte de tranzactionare, releva datele publicate pe site-ul BVB.

In saptamana 31 decembrie 2018 - 4 ianuarie 2019, capitalizarea companiilor de pe Bursa de Valori Bucuresti a crescut cu 4,8%, dar inca nu a fost recuperata pierderea inregistrata intr-o singura zi, atunci cand Guvernul a anuntat ca va adopta o serie de masuri fiscal - bugetare, printre care taxarea activelor bancare si plafonarea pretului gazelor. La inceputul lunii decembrie capitalizarea companiilor de pe piata reglementata depasea 165 de miliarde de lei, scrie Agerpres.

In perioada analizata s-au realizat pe piata reglementata 8.119 tranzactii, cu 75,76 milioane de actiuni, in valoare de 92,61 milioane de lei, fata de 133,75 milioane de lei in saptamana precedenta.

Actiunile Bancii Transilvania se mentin in topul celor mai tranzactionate actiuni si in aceasta saptamana. Valoarea tranzactiilor cu aceste titluri a depasit 41,73 milioane de lei, iar actiunile au consemnat o apreciere cu 4,48%. De asemenea, schimburile cu titluri BRD- Groupe Societe Generale au totalizat 8,08 milioane de lei, in timp ce actiunile bancii au crescut cu 3,51%. Pe locul trei au fost titlurile Romgaz, cu o valoare de 7,9 milioane de lei si o apreciere pe titluri cu 5,14% , urmate de cele ale Fondului Proprietatea cu 7,39 milioane de lei (1,69%) si ale OMV Petrom, cu 5,38 milioane de lei (plus 3,64%).

In aceasta saptamana, actiunile societatii Bermas SA s-au apreciat cel mai mult, respectiv cu 20%, in timp ce titlurile Oltchim s-au situat la polul opus si "au cazut" cu 16,67%. In ceea ce priveste sistemul alternativ de tranzactionare, in aceasta saptamana s-a inregistrat un rulaj de numai 432.165 de lei, in scadere fata de valoarea de 699.299 lei consemnata in saptamana anterioara. Numarul total al schimburilor a fost de 355, in cadrul carora s-au tranzactionat 1,12 milioane actiuni, iar capitalizarea companiilor de pe ATS a coborat pana la 7,31 miliarde de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri