Actiunile Alro, Electroaparataj, Banca Transilvania, Nuclearelectrica si OMV Petrom au consemnat cele mai severe deprecieri in aceasta saptamana pe Bursa de la Bucuresti, in timp ce cresteri importante au inregistrat titlurile Oltchim, Condmag, Electroputere, Altur si SIF Hoteluri, potrivit statisticilor publicate de Bursa de Valori Bucuresti, informeaza Agerpres.

Actiunile Alro au pierdut 15,21% din valoare in saptamana 7 - 11 ianuarie, Electroaparataj a incheiat saptamana cu un minus de 13,43%, Banca Transilvania - minus 9,52%, Nuclearelectrica - minus 9,04% iar OMV Petrom - minus 7,03%.

Pe de alta parte, titlurile Oltchim s-au apreciat cu 99,44%, cele ale Condmag au consemnat o crestere de 45,83%, Electroputere a inchis saptamana cu un plus de 28,57%, Altur a inregistrat un plus de 16,13% iar SIF Hoteluri a urcat cu 14,95%.

Titlurile Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, BRD - Groupe Societe Generale si Romgaz au fost cele mai lichide in ultimele cinci zile, generand schimburi de 88,37 milioane de lei (BT), 32,39 milioane de lei (FP) si 23,5 milioane de lei (SNP), 21,89 milioane de lei (BRD) si 14,53 milioane de lei (SNG).

Valoarea totala a celor 11.105 tranzactii cu actiuni consemnate pe BVB in saptamana care se incheie duminica s-a cifrat la 203,585 milioane de lei in conditiile in care, de la inceputul acestui an, au fost consemnate schimburi cu actiuni de 277,228 milioane de lei in 7 sedinte de tranzactionare. Cea mai buna zi de tranzactionare a fost marti, 8 ianuarie, cand s-au inregistrat 2.506 tranzactii cu actiuni in valoare totala de 56,4 milioane de lei.

Capitalizarea pietei se cifreaza la 143,737 milioane de lei, in scadere semnificativa fata de inceputul lunii decembrie a anului trecut cand capitalizarea companiilor de pe piata reglementata depasea 165 de miliarde de lei. Anuntul autoritatilor din 19 decembrie 2018 privind intentia de aprobare unor masuri fiscal-bugetar cu impact asupra bancilor si a societatilor din energie a facut ca pe Bursa de Valori Bucuresti capitalizarea companiilor sa scada cu 14,89 miliarde de lei, o valoare mai mica fiind inregistrata in data de 15 decembrie 2016. Atunci, valoarea de piata a tuturor companiilor era de 145,59 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock /Thomas Pajot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri