Directoratul OMV Petrom propune pentru anul financiar 2018 un dividend brut in valoare de 0,0270 lei/actiune, care avand in vedere cotatiile actuale in piata, ar genera un randament burt de 7,7%.

'In conformitate cu prevederile legale si statutare, intra in atributiile Directoratului sa faca recomandari catre actionari cu privire la distribuirea profitului. Pe baza rezultatelor preliminare, precum si a fluxului de trezorerie extins solid obtinute in 2018, Directoratul OMV Petrom SA propune un dividend in valoare bruta de 0,0270 lei/actiune pentru anul financiar 2018. Aceasta propunere initiala respecta politica actuala de dividende, asa cum este publicata pe pagina de internet a OMV Petrom', se mentioneaza intr-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Propunerea finala a Directoratului privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2018, care va fi supusa aprobarii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din aprilie 2019, va face obiectul aprobarii de catre Consiliul de Supraveghere si va fi comunicata cu ocazia convocarii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

Potrivit unui comunicat al companiei, dividendul propus este cu 35% mai mare fata de 2017, ceea ce implica o rata de distribuire din profitul net de 38%.

Grupul OMV Petrom a obtinut in anul 2018 un profit net de 4,08 miliarde de lei, in crestere cu 64% fata de 2017, cand acesta a fost de 2,49 miliarde de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri