Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training IT listat in prezent pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), isi va majora capitalul social pentru a implementa planul de incentivare a persoanelor cheie, un Stock Option Plan (SOP).

Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui numar de 3.477.967 actiuni comune in contul detinatorilor de optiuni, persoane cheie in conformitate cu planul de incentivare. Stock Option Plan-ul companiei Bittnet a fost aprobat de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 28.04.2016.

Este pentru prima data in istoria pietei de capital din Romania cand un Stock Option Plan al unei companii listate este realizat prin majorare de capital si nu prin rascumpararea de actiuni din piata.

Ca rezultat al acestei operatiuni, capitalul social al Bittnet se va majora cu suma de 347.796,70 lei, iar capitalurile proprii vor creste aditional cu suma de 3.584.392,30 lei – prime de emisiune. Conform SOP2016 un numar de 18 persoane au primit dreptul, dar nu obligatia, de a achizitiona de la Bittnet actiuni la un pret per actiune echivalent cu o capitalizare a societatii de 7.800.000 lei. In cursul anului 2018, cele 18 persoane au exercitat aceasta optiune. Bittnet a avut posibilitatea de a rascumpara actiuni din piata sau sa opereze o majorare de capital prin care sa emita catre persoanele cheie un numar de actiuni care sa echivaleze, la pretul pietei, cu valoarea financiara a optiunii.

„Suplimentar fata de accesul la resurse umane de calitate fara costuri lunare, sau la costuri lunare sub pretul pietei, aceasta derulare a programului de incentivare, SOP2016, creeaza pentru Bittnet un beneficiu dublu din punct de vedere al cash-flow-ului si al pozitiei financiare. Pe de o parte, pentru a finaliza planul de incentivare, Bittnet nu a fost nevoita sa se decapitalizeze prin rascumparari de actiuni din piata. Pe de alta parte, capitalurile proprii cresc cu suma de 3.932.189 lei, fara a genera vreun dezavantaj pentru actionarii minoritari“, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Cristian Logofatu, CFO Bittnet.

Pentru a finaliza procesul, Bittnet va depune, in perioada urmatoare, toate diligentele in vederea implementarii acestei operatiuni de piata, adresandu-se Oficiului National al Registrului Comertului, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Bursei de Valori Bucuresti si Depozitarului Central.

Sursa foto: Bittnet Systems

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri