Administratorii Fondul Proprietatea (FP) vor propune actionarilor un dividend brut de 0,0903 lei/actiune, echivalentul unui castig de 10,6%. Acesta este cel mai mare dividend anuntat de FP de la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 2011, atat din punct de vedere al valorii, cat si luand in calcul randamentul brut.

Dividendul este peste asteptarile din piata, analistii a doua case de brokeraj locale estimand anterior un dividend brut de aproximativ 0,07 lei/actiune.

Propunerea de dividend va fi discutata intr-o Adunare Generala a Actionarilor programata la data de 4 aprilie 2019.

Daca va fi aprobat, dividendul va avea o data a platii stabilita la 1 iulie 2019, iar data de inregistrare va fi 10 iunie 2019.

Fondul Proprietatea va distribui 70% din profitul pe 2018, in valoare totala de 935 mil. lei.

Citeste si:
Mai multi bani pentru actionarii Transgaz si Nuclearelectrica
Statul nu se lasa si cere mai...

Astfel, 46,7 mil. lei vor intra in contul “rezerve legale”, 654,8 mil lei vor fi distribuiti sub forma de dividende, iar 233,4 mil. lei vor intra in contul “alte rezerve”, urmand sa fie folositi pentru acoperirea rezervelor negative ce se vor inregistra ca urmare a anularii actiunilor proprii achizitionate in cel de-al noualea program de rascumparare.

De asemenea, administratorii FP propun ca suma de 407,2 mil. lei din profitul anului 2017 ramas nerepartizat in rezultatul reportat sa fie repartizata la alte rezerve pentru a fi folosita la acoperirea rezervelor negative ce se vor inregistra ca urmare a anularii actiunilor proprii achizitionate in cel de-al noualea program de rascumparare.

Actiunile FP se tranzactionau la inceputul sedintei bursiere de vineri la pretul de 0,865 lei/titlu, in crestere cu 1,7%.

Citeste si:
Cele mai bune companii platitoare de cash pe bursa in 2019
Cele mai bune companii...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Statul respinge dividendele suplimentare la Nuclearelectrica