Dafora inregistreaza rezultate financiare pozitive pe segmentul operational, atingand in reorganizare o cifra de afaceri de 112,70 mil. de lei in 2018, in crestere cu 50% fata de anul precedent si cu mai mult de 130% comparativ cu 2016. Dupa doi ani consecutivi de pierderi operationale, in 2018 compania reuseste sa inchida ultimul exercitiu financiar cu EBITDA pozitiv de 7,63 mil. lei la nivel operational.

„Pe langa rezultatele financiare pozitive in activitatea operationala, in 2018 am creat si premisele rambursarii unei sume de 13 milioane de lei catre creditori. Disponibilitatea managementului Dafora si ambitia de a cauta permanent noi oportunitati ne dau incredere ca au fost facuti pasi importanti pentru resetarea pilonilor pe care se dezvolta afacerea”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Mariana Boiciuc, partener Casa de Insolvente Transilvania (CITR) Cluj.

De la deschiderea procedurii insolventei in 2016 si pana astazi, Dafora a returnat creditorilor peste 26 milioane de lei, iar in 2018 pierderile totale ale companiei au fost reduse la 5,5 milioane de lei, in scadere cu aproximativ 95% comparativ cu anul deschiderii procedurii.

Evolutia favorabila a companiei in 2018 a permis sustinerea costurilor financiare angajate pentru achizitionarea in sistem leasing a unor instalatii performante de foraj la mare adancime, necesare desfasurarii activitatii curente la standardele de performanta cerute de beneficiari.

Pentru 2019 Dafora detine un portofoliu de contracte ferme in valoare de aproape 100 milioane de lei, cu executie in primul semestru. In ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, CITR si Dafora estimeaza o dublare a valorii ei si a rezultatului operational pana la finalul acestui an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri