Grupul polonez Aforti va cumpara administratorul roman de fonduri Vanguard Asset Management, tranzactia asteptand in prezent avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), potrivit unor informatii din piata.

Piotr Klinowski, director general Aforti Holding, a fost deja numit in Consiliul de Administratie al Vanguard Asset Management, el primind avizul ASF saptamana aceasta.

Aforti Holding este un grup financiar care lucreaza in special cu antreprenorii si IMM-urile. Serviciile companiei se adreseaza atat clientilor individuali, investitorilor cu experienta, cat si firmelor mijlocii aflate in cautarea formelor optime de finanatare a activitatii si a planurilor de dezvoltare.

Compania este listata in piata poloneza NewConnect, administrata de Bursa din Varsovia, si a avut anul trecut afaceri de 571,8 mil. zloti (133 mil. euro) si profit de 1,6 mil. zloti (0,38 mil. euro).

In Romania, Aforti este deja prezenta prin intermediul Aforti Exchange, o platforma care ofera antreprenorilor romani servicii de schimburi valutare si care anul trecut a intermediat tranzactii de 67 mil. euro.

Cristian Rosu, ASF: Politele...
Citeste si: ASF: Politele de sanatate au devenit un factor de retentie in companii

De asemenea, in noiembrie 2018, Aforti Finance IFN a primit avizul de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru a functiona ca institutie financiara locala nebancara, oferind imprumuturi antreprenorilor romani si IMM-urilor.

Vanguard Asset Management este controlat de firma romaneasca de brokeraj Tradeville. Compania administreaza ETF BET Tradeville, singurul vehicul investitional de tip ETF listat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Vanguard AM avea active totale de 5,7 mil. lei la finalul lunii ianuarie 2018, fiind cel mai mic administrator de fonduri din piata locala. Activele nete ale celor 78 de fonduri deschise locale ajung in prezent la 19,2 mld. lei (4,06 mld. euro).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Badea, ASF: Prima medie RCA anualizata a scazut cu 12%