Bursele americane au ajuns marti la cel mai mare nivel din istorie, dupa o luna de cresteri in care investitorii au acordat mai multa atentie semnalelor pozitive venite din partea bancilor centrale si mai putina atentie perspectivelor incerte ale economiei globale.

“Nu ma asteptam sa ajungem la maxime istorie atat de repede, chiar in luna aprilie. Probabil vom atinge nivelul de 3.000 in cateva saptamani”, a declarat Michael Wilson, strategist Morgan Stanley, pentru marketwatch.com.

S&P 500, principalul indice al Bursei din New York, a urcat marti cu 0,8% si a atins nivelul de 2.933 puncte. In acelasi timp, Nasdaq Composite a castigat 1,3% si a ajuns la 8.120 puncte. Ambele evolutii au marcat noi recorduri istorice.

Noile maxime au fost remarcate si de presedintele american Donld Trump, care a tinut sa isi asume o parte din merit sa sa trimite sageti catre criticii sai.

“Vreti sa spuneti ca bursa a atins un record istoric astazi iar ei vorbesc despre punerea mea sub acuzare!? Publicatiile de stiri false sau democratii radical-liberali imi vor acorda vreodata acordat vreun merit? Fara coluziune!” – a mentionat Trump intr-o postare pe Twitter.

La Bucuresti, bursa romaneasca era in stagnare la o ora dupa startul sedintei de miercuri, dupa ce, cu o zi in urma, indicele BET scazuse cu 0,5%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri