Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a stabilit cantitatile de gaze pe care trebuie sa le furnizeze producatorii la pret plafonat, de 68 de lei pe MWh, catre consumatorii casnici si termocentralele care livreaza agent termic populatiei, in perioada 1 mai 2019 - 31 martie 2020.

Astfel, potrivit deciziei ANRE, Romgaz va livra la pret reglementat 24,2 TWh, din care 16 TWh catre populatie si 8,2 TWh catre CET-uri, scrie Agerpres.

Totodata, OMV Petrom va furniza 17,6 TWh la acest pret, din care 14,2 TWh catre consumatorii casnici si 3.4 TWh producatorilor de agent termic.

Aceste cantitati inseamna 50% din productia Romgaz, potrivit oficialilor companiei, si 35% din cea a OMV Petrom, conform calculelor Agerpres..

Initial, OUG 114/2018 a prevazut ca intreaga cantitate de gaze de productie interna sa fie vanduta la pretul plafonat de 68 de lei pe MWh pana in 2022.

La sfarsitul lunii martie, Guvernul a modificat actul normativ prin OUG 19/2019, potrivit careia doar cantitatile catre populatie si CET-uri vor avea pret plafonat in urmatorii trei ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri