Bursa de Valori Bucuresti si bursele europene scadeau puternic in timpul zilei de luni, dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat China ca va mari tarifele pentru bunuri in valoare de 200 mld. dolari.

Intr-o serie surprinzatoare de postari pe Twitter, Donald Trump si-a exprimat frustrarea cu privire la ritmul negocierilor cu China si a amenintat ca va creste saptamana aceasta unele tarife de la 10% la 25%. De cealalta parte, Beijingul ar putea sa anuleze vizita oficiala la Washington a vicepremierului Liu He, potrivit South China Morning Post.

Indicele european Euro Stoxx 600 scadea cu 1,5% in prima sedinta a saptamanii. In Germania, DAX pierdea 1,8%, in Franta indicele CAC 40 scadea cu 1,9%, in vreme ce doar indicele britanic FTSE 100 rezista pe verde (+0,4%).

Bursa de Valori Bucuresti scadea per ansamblu cu 0,6%, evolutii identice fiind notate si in dreptul indicilor BET si BET-XT. Dintre actiunile lichide, Fondul Proprietatea scadea cel mai mult, cu 1,8%.

In Asia, indicele Shanghai Composite al Bursei din Shanghai a inchis sedinta de luni in scadere cu 5,5%. Bursele din Japonia si Coreea de Sud sunt inchise luni cu prilejul unor sarbatori nationale.

La ora publicarii acestei stiri, Bursa din New York nu era deschisa, insa tranzactiile futures indicau scaderi de 1,6% pe indicele S&P 500 si de 1,7% pe indicele Dow Jones.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri