SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4) si-au impus punctul de vedere in Adunarea Generala Extraordinara (AGEA) a SIF Oltenia (SIF5), societatea cu sediul in Craiova urmand sa infiinteze un Comitet Investitional, format din membrii conducerii executive si trei angajati ai societatii de investitii, care sa controleze si sa evalueze activitatea conducerii SIF Oltenia.

De asemenea, actionarii SIF5 au decis si reducerea numarului de administratori de la sapte la cinci. O noua Adunare a Actionarilor va fi convocata pentru stabilirea componentei Consiliului de Administratie.

Nemultumite de activitatea conducerii SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au solicitat luna trecuta convocarea unei adunari a actionarilor SIF Oltenia, cerand infiintarea unui Comitet Investitional. SIF Banat-Crisana controleaza SAI Muntenia Invest, firma care administreaza SIF Muntenia.

Potrivit propunerii celor doua SIF-uri “infratite”, Comitetul va putea sa aprobe sau sa respinga propunerea Directorului General sau a Directorului General Adjunct de incheiere a actelor de dobandire ori de instrainare a unor bunuri aflate in patrimoniul societatii, inclusiv valori mobiliare sau alte instrumente financiare, a caror valoare depaseste, individual sau cumulat, atunci cand sunt legate intre ele, suma de 1 milion lei. De asemenea, Comitetul indeplineste orice alte atributii stabilite de Consiliul de Administratie cu privire la elaborarea de recomandari pentru Consiliul de Administratie si pentru membrii Conducerii superioare in domeniu investitiilor, precum si cu privire la desfasurarea de investigatii referitoare la modul de executare a strategiei investitionale aprobate de Consiliul de Administratie.

Propunerile SIF Banat-Crisana au fost criticate Tudor Ciurezu, directorul general al SIF Oltenia, care a acuzat ca SIF Banat-Crisana ca vrea de fapt sa preia controlul SIF Oltenia.

Citeste si:
Ultimul SIF iese de la BCR. Evaluarea bancii, cu putin peste BT
BCR, cea mai mare banca din...

“Concluzionam prin a atrage atentia ca modificarea Actului Constitutiv at SIF Oltenia nu are rolul de a eficientiza activitatea societatii ci, dimpotriva, se creeaza premizele transformarii SIF Oltenia intr-o entitate filiala a celor doua SIF-uri, dat find nivelul de concentrare a drepturilor de vot controlat de acestea in adunarea generala prin detinerile indirecte controlate de fondurile de investitii”, se mentioneaza intr-un raport anterior publicat pe bursa si semnat de catre Tudor Ciurezu, care a mai adaugat ca aprobarea punctelor propuse de SIF Banat-Crisana ar duce la “perturbari in activitatea societatii”.

Conducerea SIF Oltenia sustine ca grupul SIF Banat-Crisana – SIF Muntenia incearca preluarea abuziva a SIF5 folosindu-se de mai multe “vehicule investitionale” care impreuna detin 28,5% din SIF Oltenia. Vehiculele investitionale la care sefii SIF Oltenia au facut referire sunt mai multe fonduri locale de investitii printre care cele administrate de Certinvest, Star Asset Management si SAI Broker.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum raspunde Dragoi, dupa ce Ciurezu i-a aruncat manusa inainte de AGA