Tudor Ciurezu, SIF Oltenia (SIF5) si mai multe firme asociate au solicitat completarea ordinii de zi a adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Banat-Crisana (SIF1) din 20/21 iunie 2019 cu mai multe puncte, cele mai importante vizand demiterea directorului general Bogdan Dragoi si prezentarea unui raport prin care administratorii SIF1 sa explice de ce SIF1 nu s-a constituit ca parte civila intr-un dosar penal in care societatea a fost prejudiciata in timpul mandatului de director general al lui Dragos Bilteanu.

SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, Alimentara Slatina, Flaros Bucuresti, Mercur Craiova, Univers Ramnicu-Valcea si Voltalim Craiova – care impreuna detin 5% din SIF Banat-Crisana – au trimis saptamana o solicitare prin care vor sa adauge sapte noi puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare SIF Banat-Crisana din data de 20/21 iunie 2019.

Solicitarea SIF Oltenia vine dupa ce, la inceputul lunii mai, SIF Banat-Crisana si-a impus punctul de vedere in Adunarea Generala Extraordinara a SIF Oltenia, urmand ca societatea cu sediul in Craiova sa infiinteze un Comitet Investitional care sa controleze si sa evalueze activitatea conducerii SIF Oltenia.

Ce a solicitat SIF Oltenia in AGOA SIF Banat-Crisana:

Distribuirea unor dividende de 77,6 mil. lei din profitul anului 2018, repartizat la capitalul “Alte rezerve” si “neutilizat conform destinatiei. Dividendul brut pe actiune este de 0,15 lei/actiune si data platii 22 iulie 2019”.

  • Un raport privind argumentele pentru care SIF1 nu s-a constituit parte civila in dosarul penal nr. 2218/D/P/2018 pentru recuperarea prejudiciului creat societatii, precum si intocmirea unui plan de masuri pentru recuperarea prejudiciului prin decizia luata de neconstituire a SIF1 ca parte civila in dosar.
  • Aprobarea unui plan de masuri pentru recuperarea prejudiciului mai sus mentionat
  • Prezentarea unei informari de catre administratorii SIF1 cu privire la beneficiile sau pierderile rezultate din plasamentele realizate in anii 2017, 2018 si pana la 30 aprilie 2019, dar si a unei informari cu privire la tranzactiile de vanzare societati/ pachete de actiuni/ active imobilizate efectuate de catre societatile la care SIF1 detine pachetul majoritar (SIF Hoteluri, SIF Imobiliare si Administrare Imobiliare) realizate in perioada 2017-30 aprilie 2019.
  • Revocarea administratorilor SIF1 Bogdan Dragoi si Razvan-Radu Straut.

Potrivit administratorilor SIF Banat-Crisana, solicitarea SIF Oltenia va fi analizata, urmand ca societatea sa anunte in curand decizia luata.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri