Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au pus in aplicare 9 mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Calarasi si Dambovita, intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de inselaciune, dupa ce cinci barbati ar fi pretins ca sunt brokeri si ar fi determinat mai multe persoane sa investeasca diferite sume de bani la bursa, prejudiciul creat fiind estimat la 300.000 de euro.

“Din datele si probele administrate in cauza a rezultat presupunerea rezonabila ca, in perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, cinci barbati, cu varste cuprinse intre 21 si 48 de ani, sub pretextul ca ar fi brokeri, ar fi determinat mai multe persoane sa depuna diverse sume de bani in anumite conturi bancare indicate de catre acestia, in vederea investirii in diferite instrumente financiare. Mai mult decat atat, pentru a-si spori castigurile si recupera sumele investite, persoanele vatamate au recomandat la randul lor aceasta investitie si altor persoane, aceasta fiind o schema de fraudare in sistem piramidal”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Politiei Bucuresti.

Totodata, in scopul mentinerii in eroare a persoanelor vatamate, cei in cauza foloseau un generator de fisiere ce copia informatii din surse publice pentru a genera rapoarte cu privire la situatia financiara a clientilor cu date despre valorile indicilor bursieri in timp real, pentru a crea aparenta unor rapoarte de tranzactionare reale. In urma studierii extraselor de cont au fost identificate tranzactii in valoare de aproximativ 300.000 de euro.

Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sectorului 1.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, fata de doi dintre cei in cauza in stare de retinere, urmand a fi prezentati magistratilor.

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri