Guvernul este obligat sa puna in aplicare o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit careia trebuie sa vanda actiuni ale OMV Petrom, pana in limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret din momentul privatizarii.

Decizia Inaltei Curti a fost luata pe 8 mai 2019, insa nu a fost comunicata public pana acum. Potrivit HotNews, seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a spus luni, fara sa ofere prea multe amanunte, ca problema vanzarii acestor actiuni va fi discutata in sedinta urmatoare a Coalitiei PSD-ALDE.

Vanzarea pachetului de pana in 8% era stabilita chiar prin legea de privatizare a Petrom, insa statul roman a amanat cat a putut acest moment, mai ales ca a fost si un dosar DIICOT. Statul roman ar trebui, practic, sa renunte la mare parte din pachetul de 20% pe care il mai detine la Petrom.

La momentul privatizarii din 2004, pretul platit de OMV a fost de 0,05 euro/actiune. Acum este cotat la aproximativ 0,08 euro/actiune, echivalent lei, ceea ce inseamna ca salariatii vor cumpara o actiune cu 0,03 euro mai ieftina decat este acum.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri