Norofert, companie care controleaza 30% din piata locala de ingrasaminte organice (inputuri ecologice), a incheiat cu succes oferta de plasament privat pentru actiunile sale, dupa ce nivelul subscrierilor a depasit 150%.

In cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vanzare 712.500 actiuni noi. Initial, oferta a fost prevazuta sa se desfasoare in perioada 18 iulie si 18 august 2019 dar, datorita suprasubscrierii, a fost inchisa in termen de 8 ore, compania reusind sa atraga suma de 1,5 milioane de euro (7.125.000 de lei). In cadrul plasamentului privat au participat 71 de investitori iar subscrierea minima a fost de 50.000 de lei.

Intermediarii tranzactiei au fost brokerii de la Goldring si Tradeville, iar Cornerstone Communications a asistat compania in relatiile cu investitorii. NNDKP a acordat asistenta Norofert in pregatirea structurii corporative pentru listare si a furnizat auditul legal.

"Momentul desfasurarii plasamentului a fost perfect deoarece incepem campania de vanzari de toamna si, impreuna cu colegii mei, asteptam cu nerabdare sa ne apucam de treaba pentru a indeplini promisiunea pe care am facut-o actionarilor nostri", mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Vlad Popescu (foto stanga), presedintele consiliului de administratie si actionar majoritar al Norofert SA.

Plasamentul privat a avut o rata de subscriere de peste 150%, iar investitorii au subscris peste 1.000.000 actiuni. Datorita interesului deosebit fata de oferta, compania impreuna cu brokerii, a decis sa introduca alocarea pro-rata, pentru a permite tuturor investitorilor care au subscris in perioada de plasament privat sa primeasca o participatie in companie. Potrivit termenilor documentului de oferta, indicele de alocare va fi determinat la nivelul fiecaruia dintre cei doi membri ai Sindicatului de Intermediere, in functie de rata de subscriere a cotei de oferta alocate lor.

Urmatorul pas este pregatirea tuturor documentelor de admitere la tranzactionare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Compania isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in septembrie 2019. Actiunile se vor tranzactiona sub simbolul NRF. In urma plasamentului privat, Vlad Popescu si familia sa detin o participatie de 64,48% in Norofert SA, in timp ce free-float-ul pe bursa va fi de 35,52%. Odata ce compania va intra la tranzactionare pe AeRO, Norofert va deveni prima companie din sectorul agro-tech listata la Bursa de Valori Bucuresti.

In 2018, Grupul Norofert a inregistrat venituri consolidate de aproximativ 10 milioane lei, o crestere de 92% fata de 2017 si un profit net de 4 milioane lei. Pentru 2019, conform informatiilor prezentate in documentul de oferta, compania intentioneaza sa obtina venituri de 15 milioane lei si un profit de 6 milioane lei. Principalul factor determinant pentru aceasta crestere a veniturilor va fi noua linie de ingrasaminte pentru agricultura conventionala, pe care compania a dezvoltat-o in ultimele luni si intentioneaza sa o lanseze spre vanzare incepand cu luna septembrie a acestui an.

Din capitalul strans, 550.000 de euro vor fi investiti pentru achizitionarea de utilaje moderne pentru optimizarea timpului de productie din noua fabrica din Filipestii de Padure; 400.000 de euro vor fi directionati catre cresterea echipei de vanzari cu 15 noi angajati pentru acoperirea intregului teritoriu al Romaniei; 300.000 de euro vor fi folositi pentru achizitionarea de materii prime de calitate superioara si construirea unui laborator pentru cultivarea si dezvoltarea de tulpini bacteriene proprii; 200.000 de euro pentru achizitionarea de seminte de grau pentru a le oferi fermierilor impreuna cu ingrasamintele; 50.0000 de euro vor fi investiti in omologarea noilor produse. Compania se asteapta sa vada efectul pozitiv al investitiilor facute cu capitalul atras deja la sfarsitul anului 2019, deoarece noua fabrica va permite Norofert sa-si mareasca productia de zece ori, precum si sa isi extinda semnificativ capacitatea de depozitare.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri