RAIKO Transilvania, o companie specializata in producerea si vanzarea de sisteme de jgheaburi, acoperisuri si accesorii de acoperis, a incheiat cu succes plasamentul privat ce precede listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti.

In cadrul ofertei, care s-a desfasurat in perioada 15-23 iulie, compania a vandut 1 000 000 de actiuni noi si a reusit sa atraga 1 mil. lei pentru dezvoltare. La oferta ce a fost intermediata de casa de brokeraj Tradeville, au participat 29 investitori individuali, iar Cornerstone Communications a asistat RAIKO in relatiile cu investitorii si comunicarea cu piata. Capitalul atras in timpul plasamentului privat va fi folosit in principal ca si capital de lucru pentru achizitionarea de materiale de productie, precum si extinderea activitatilor de vanzari in regiuni noi din Romania.

RAIKO este o companie romaneasca infiintata in 2014 in Capusu Mare, judetul Cluj, de Tomasz Kurcin, care pana in prezent este actionar majoritar in companie si detine functia de presedinte al consiliului de administratie. In urma finalizarii plasamentului privat, Tomasz Kurcin impreuna cu sotia sa, Katarzyna Wieszczek-Kurcin, vor detine aproximativ 67% din companie, in timp ce free-float-ul pe bursa va fi de 33%. Odata ce va intra la tranzactionare pe AeRO, RAIKO va fi a doua companie cu capital majoritar polonez care va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce fondul polonez Carpathia Capital s-a listat pe piata AeRO in 2015.

"Capitalul pe care l-am atras va fi directionat in investitii, astfel incat sa ne putem atinge obiectivele de vanzari pentru anul 2019", a declarat, intr-un comunicat de presa, Tomasz Kurcin, presedinte al Consiliului de Administratie al RAIKO Transilvania SA.

Compania se asteapta sa intre la tranzactionare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti in prima parte a trimestrului 4 din 2019, si va incepe formalitatile de admitere la tranzactionare in perioada urmatoare. Inainte de prima zi de tranzactionare, RAIKO intentioneaza sa realizeze un nou plasament privat in cadrul caruia vor fi puse in vanzare actiuni suplimentare de pana la 600.000 de lei. Lansarea celei de-a doua oferte este motivata de interesul ridicat din partea investitorilor straini care nu au avut suficient timp sa subscrie la prima oferta. Carpathia Capital, fond polonez de tip pre-IPO, listat la Bursa de Valori Bucuresti, va participa, printre altii, la cea de-a doua majorare a capitalului, si astfel RAIKO va deveni a treia investitie a fondului in Romania - dupa ce acesta a investit anterior in Bittnet SA si MedLife SA. Societatea de brokeraj Tradeville, care este consilier autorizat al companiei, va ajuta, de asemenea, RAIKO in cel de-al doilea plasament privat.

In 2018, RAIKO a inregistrat venituri in valoare de 4,1 milioane lei, in timp ce profitul net a atins valoarea de 147.493 lei, cu o crestere de 10% fata de rezultatul din anul precedent. Pana la sfarsitul anului 2018, RAIKO a fost cel de-al 9-lea cel mai mare jucator de pe piata jgheaburilor din Romania, avand o cota de piata de 3,1%, o crestere de 0,5% fata de 2017. Valoarea totala a pietei romanesti de sisteme de jgheaburi a fost estimata in 2018 la 40,89 milioane euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri