Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat, pe propriul website, proiectul FinTech Hub prin intermediul caruia a fost creat cadrul institutional pentru dialog cu societatile ce dezvolta solutii FinTech (inovatie tehnologica in domeniul serviciilor financiare) ce pot fi aplicate pe oricare dintre pietele reglementate si supravegheate de catre Autoritate.

Initiativa ASF sprijina astfel dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piata financiara si in acelasi timp urmareste mentinerea increderii consumatorilor in utilizarea serviciilor financiare si asigurarea unui nivel adecvat de protectie a acestora.

“Ne dorim ca entitatile din piata, dar si alti antreprenori, indiferent ca sunt din domeniul financiar sau nu, sa aiba o interactiune eficienta in relatia cu ASF, astfel incat sa incurajam dezvoltarea de noi solutii inovatoare in domeniul financiar. Cu siguranta acestea genereaza oportunitati si beneficii pentru toate partile implicate, dar este foarte important sa nu pierdem din vedere tipurile noi de riscuri care pot aparea, precum si modalitatile de gestionare a acestora”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Presedintele ASF, Leonardo Badea.

FinTech Hub pune bazele dezvoltarii unei modalitati de comunicare si colaborare eficienta, prin care atat Autoritatea, cat si entitatile reglementate si/sau alte societati interesate sa inteleaga mai bine oportunitatile si riscurile generate de FinTech.

Scopul acestui Hub este de a crea o prima legatura intre ASF si societatile ce dezvolta noi modele de afaceri, aplicatii, procese sau produse care au un efect direct asupra furnizarii de servicii financiare si de a facilita interactiunea cu Autoritatea.

Prin intermediul FinTech Hub, ASF pune la dispozitia companiilor care intentioneaza sa dezvolte produse sau servicii financiare nebancare considerate, conform unor criterii generale prestabilite, ca apartinand inovatiei financiare, mai multe facilitati dintre care mentionam:

  • un punct unic de contact la nivelul ASF ( fintechhub@asfromania.ro );
  • o echipa dedicata acestui proiect a carei experienta acopera pietele supravegheate de ASF;
  • sprijin pentru identificarea legislatiei aplicabile entitatilor/societatilor incidente produsului FinTech propus;
  • indrumare privind asteptarile ASF referitoare la aspecte ce tin de supravegherea activitatii care ar urma sa fie desfasurata pornind de la solutia financiara inovatoare oferita.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri