London Stock Exchange (LSE), operatorul Bursei de la Londra, a respins oferta de preluare de 37 miliarde de dolari din partea Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), optand sa-si mentina planul de a achizitiona Refinitiv, potrivit CNBC.

Intr-un comunicat oficial, presedintele LSE Don Robert si-a exprimat temeri fundamentale privind aspectele cheie ale propunerii, mentionand totodata ca situatia politica incerta din Hong Kong ar face neatractiva tranzactia pentru actionarii LSE.

De asemenea, Robert a mai adaugat ca fuziunea ar reprezenta “un pas semnificativ inapoi”, iar pretul oferit este substantial sub nivelul considerat potrivit de catre LSE.

Oficialii LSE s-au declarat totodata “surprinsi si dezamagiti” de faptul ca HKEX a facut publica oferta nesolicitata cu doar doua zile dupa ce au informat Bursa din Londra despre aceasta oferta.

Oferta Bursei din Hong Kong a venit intr-un moment in care Mare Britanie se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, un pas care ar putea sa slabeasca puternicul sector financiar britanic.

Citeste si:
10 ani de transformari: Evenimentele care au modelat ultimul deceniu
10 ani de transformari:...

HKEX are deja un sediu in Londra, acolo unde detine London Metal Exchange.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cea mai importanta bursa din Europa ar putea sa fie vanduta