Oferta de obligatiuni Patria Bank (PBK), in valoare de 5 milioane euro, a fost inchisa cu succes la doar 3 zile de la inceperea subscrierilor. Ofera a fost subscrisa in proportie de 169%.

Obligatiunile Patria sunt emise in euro si au o dobanda de 6,5% pe an. In total, Patria Bank a vandut 10.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de 500 de euro. Oferta, intermediata de brokerii de la Tradeville, s-a realizat printr-un plasament privat.

Oferta de obligatiuni era programata sa se desfasoare in intervalul 16 septembrie – 4 octombrie, dar putea sa fie inchisa anticipat daca erau inregistrate ordine de subscriere pentru minim 6.000 de obligatiuni cu o valoare de 3 mil. euro. Investitorii au subscris 16.975 obligatiuni cu o valoare totala de 8,48 mil. euro

"In continuare, Banca va efectua demersurile necesare pentru indeplinirea tuturor formalitatilor cerute de institutiile pietei de capital in vederea finalizarii ofertei si inregistrarii obligatiunilor la ASF si la Depozitarul Central in scopul admiterii la tranzactionare a Obligatiunilor pe una dintre pietele administrate de BVB", se mentioneaza intr-un comunicat al Patria Bank.

Ca urmare a suprasubscrierii inregistrate, investitorii vor primi obligatiuni Patria prin metoda de alocare pro-rata. Obligatiunile Patria Bank au o maturitate de 8 ani si vor fi listate pe Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
BT Leasing listeaza obligatiuni de 40 mil. euro pe bursa
Firma de leasing a Bancii...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG