Grupul Electrica a obtinut rating-ul corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectiva stabila, din partea agentiei de evaluare Fitch Ratings.

"Avand in vedere oportunitatile de dezvoltare a afacerii, precum si planul ambitios de investitii asumat in cadrul Perioadei a IV-a de Reglementare, Grupul Electrica prospecteaza mai multe variante privind diversificarea surselor de finantare. In acest sens, Grupul a luat decizia de a aplica pentru obtinerea unui rating de emitent din partea uneia dintre cele trei agentii majore de rating, considerand ca acesta este o dovada de transparenta si, totodata, un element cheie in vederea obtinerii flexibilitatii financiare", spun reprezentantii Electrica.

Existenta unui istoric al rating-ului emitentului, la momentul unei emisiuni de obligatiuni sau obtinerii unei alte surse de finantare, este benefica in ceea ce priveste plasarea cu succes a datoriilor, prin acces in conditii avantajoase la piata instrumentelor de imprumut.

Decizia de obtinere a unui rating de emitent a avut in vedere si faptul ca opiniile privind riscul de credit emise de una dintre cele trei agentii majore de rating sunt utilizate de investitorii institutionali din intreaga lume.

Prin listarea din 2014, singura privatizare cu pachet majoritar pe piata de capital din Romania, Electrica a reusit sa atraga aproximativ 2 miliarde lei. O parte din bani au fost folositi pentru modernizarea si retehnologizarea retelelor de distributie a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde lei investiti in ultimii cinci ani.

O alta parte importanta din fondurile atrase prin oferta publica initiala a fost utilizata, la finalul anului 2017, pentru achizitionarea pachetelor minoritare de 22% pe care Fondul Proprietatea le detinea in filialele de distributie si furnizare ale Grupului Electrica.

“Ne dorim sa crestem credibilitatea Grupului Electrica in fata investitorilor nostri, increderea acestora fiind extrem de importanta pentru noi. Astfel, scopul nostru in relatia cu investitorii este acela de a fi priviti ca o companie transparenta, rating-ul oferind tuturor partilor interesate o evaluare independenta si comparabila cu cea a companiilor similare, care sunt urmarite la randul lor de agentiile de rating. Urmare a obtinerii rating-ului, investitorii nostri vor beneficia de experienta Fitch in ceea ce priveste procesul de analiza si de monitorizare a rating-ului public al Grupului Electrica, asigurandu-le un confort suplimentar in momentul analizarii unei potentiale majorari a investitiei in Electrica”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Corina Popescu, director general Electrica.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri