Actionarii producatorului de gaze Romgaz (SNG) au aprobat achizitionarea unui pachet de 20% din producatorul grec Gastrade. Compania romaneasca va plati 12,5 mil. euro pentru actiunile grecilor.

Gastrade dezvolta un terminal de gaze naturale lichefiate (GNL) la Marea Egee, proiectul fiind denumit Alexandroupolis. In total, Romgaz va cumpara 79.000 de actiuni cu o valoare nominala de 5 euro fiecare.

Achizitionarea pachetului de actiuni va conduce la dobandirea de catre Romgaz a calitatii de actionar in Gastrade si de proprietar, alaturi de ceilalti patru actionari, al Proiectului Alexandroupolis INGS. Dupa finalizarea tranzactiei, actionarii Gastrade vor fi: actionarul fondator Copelouzos – 20%; Gaslog – 20%; DESPA – 20%; Bulgartransgaz – 20% si Romgaz 20%.

Conform contractului de asociere, toti actionarii vor participa in proiectul Alexandroupolis cu drepturi si obligatii egale.

Actiunile Romgaz se tranzactionau joi pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 36,5 lei/actiune, in crestere cu 0,4%. Producatorul de gaze este astfel evaluat la 14 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri