Waqas Samad, CEO al agentiei FTSE Russell si Director of Information Services in cadrul Grupului London Stock Exchange, precum si Christopher Woods, Managing Director, Governance & Policy in cadrul FTSE Russell vor veni luna viitoare in Romania pentru a discuta despre recenta promovare a tarii in categoria pietelor emergente. Cei doi vor participa la un eveniment organizat de banca americana Citi, impreuna cu BERD si BVB.

Este pentru prima data cand sefii unei agentii de calibrul FTSE Russel vin intr-o vizita oficiala in Romania.

Waqas Samad lucreaza de aproape 25 de ani in industria financiara, in 15 dintre acestia ocupand functii de conducere in industria indicilor bursieri. Samad este responsabile si de FTSE Canada, aripa nord-americana de business a agentiei.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost promovata in seara zilei de joi la statutul de piata emergenta secundara de catre agentia britanica FTSE Russell, marcand astfel cel mai important pas inainte facut de piata locala de la momentul reinfiintarii, in 1995.

Decizia deschide calea bursei locale catre atragerea unor portofolii de peste 1 miliard de euro, provenite din partea marilor fonduri de investitii internationale care vizeaza plasamente in piete emergente.

Citeste si:
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie
Start-up de agricultura Holde...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni