Oferta de obligatiuni initiata de Clinicile Dentare Dr. Leahu, o retea privata de stomatologie cu noua unitati in Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Turda, s-a incheiat cu succes mai devreme decat a fost programata initial. Reteaua a atras de la investitori 10 mil. lei, obligatiunile urmand sa fie listate pe piata AeRO, administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Operatiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de intermediar si Consultant Autorizat.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite pentru finantarea strategiei de dezvoltare accelerata a companiei, in special pentru achizitia unei clinici in Europa de Vest. Aceasta unitate va fi una deja functionala, care va genera venituri din momentul achizitiei si va contribui la cresterea numarului de clienti straini care vor solicita tratamente efectuate la clinicile companiei din Romania, prin fenomenul turismului dentar.

In cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vanzare 100.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de 100 de lei, la o dobanda platibila trimestrial de 7,5%, cea mai mica de pana acum pentru obligatiuni similare listate pe piata AeRO. Plasamentul, programat initial sa se finalizeze in data de 1 noiembrie, a fost inchis anticipat in urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizeaza pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atat persoane fizice cat si investitori institutionali.

Urmatorul pas este pregatirea documentelor necesare pentru admiterea obligatiunilor la tranzactionare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Reteaua Clinicile Dentare Dr. Leahu isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in termen de o luna, sub simbolul DRL22. Compania va fi primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar si prima companie din healthcare pe piata AeRO.

In 2018, reteaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a inregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o crestere de 70% fata de 2017 si un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, conform informatiilor prezentate in documentul de oferta, compania estimeaza venituri de 48,4 milioane lei si un profit net de 5 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri