Actiunile Oltchim au fost retrase de la tranzactionare incepand de joi, in urma unei decizii a Autoritatii de Supraveghere Financiara, transmisa Bursei de Valori Bucuresti.

Conform deciziei, pentru actiunile emise de societatea Oltchim Ramnicu Valcea nu mai poate fi mentinuta o piata ordonata, avand in vederea deschiderea procedurii falimentului, ca urmare a sentintei pronuntate de Tribunalul Valcea, conform Agerpres.ro.

Oltchim a declansat in data de 30 ianuarie 2013 procedura insolventei.

In luna iunie 2018 s-a finalizat tranzactia privind vanzarea activului Divizia Materiale de Constructii Ramplast. Astfel, in data de 12 iunie 2018 a fost semnat la notariat contractul de vanzare incheiat intre Oltchim SA in calitate de vanzator si Dynamic Selling Group SRL Galati in calitate de cumparator, iar in data de 13 iunie 2018 a fost incasat integral pretul tranzactiei de 12,111 milioane lei fara TVA.

In acelasi an, in decembrie, a fost finalizata si tranzactia privind vanzarea activelor de pe platforma industriala de la Ramnicu Valcea, respectiv activele functionale (pachetele 1 - 5 si partial 7), catre societatea Chimcomplex SA Borzesti. Astfel, in data de 7 decembrie 2018, in baza contractului de vanzare active, au fost vandute activele (drepturi de proprietate intelectuala, teren, constructii, bunuri mobile, investitii in curs) aferente instalatiilor clorosodice, propenoxid, polioli-polieteri, oxo-alcooli, monomer, PVC I, utilitati, parcul de vagoane de pe platforma industriala Ramnicu Valcea. Valoarea tranzactiei a fost de 589,329 milioane lei, fara TVA.

Ulterior, in aprilie 2019, Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim a depus la Tribunalul Valcea Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activitatii Oltchim, prin care s-a solicitat instantei sa ia act ca durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 si sa dispuna deschiderea procedurii falimentului fata de Oltchim.

La termenul de judecata din 8 mai 2019 instanta a admis cererea formulata si a dispus inceperea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA.

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri