Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, este increzator ca piata romaneasca va reusi sa obtina promovarea la statutul de piata emergenta din partea agentiei americane MSCI si subliniaza ca decalajele de promovarea intre MSCI si FTSE Russell sunt de cel mult 3,6 ani.

“Cu exceptia Romaniei, in prezent nu exista nicio alta tara considerata piata emergenta de catre FTSE, dar care sa nu fie considerata piata emergenta de catre MSCI. Decalajele de promovare intre cele doua agentii au fost in trecut cuprinse intre 1 si 3,6 ani, media fiind in jurul a 2 ani de zile”, a declarat, pentru Wall-Street, Lucian Anghel.

Recent promovata la statutul de piata emergenta secundara de catre britanicii de la agentia FTSE Russell, Bursa de Valori Bucuresti se concentreaza in prezent pe obtinerea unei promovari similare din partea agentiei americane MSCI.

Miza este cu mult mai mare avand in vedere ca indici MSCI sunt urmariti de un numar mai ridicat de fonduri de investitii decat in cazul indicilor FTSE Russell.

Listarea Hidroelectrica aproape ar garanta promovarea Romaniei de catre MSCI. Rezultatele promovarii nu se vad de astazi sau de pe 20 septembrie anul viitor. Se vor vedea peste 5-7 ani, cand evaluarea companiilor romanesti de pe bursa se va imbunatati, iar pretul actiunilor ar trebui sa creasca datorita cererii mai mari. Nu castiga doar cativa investitori de pe urma acestei promovari, castiga peste 7 milioane de romani care au banii in fondurile de pensii private obligatorii si care indirect au investitii pe bursa”, mentioneaza Lucian Anghel.

Interviul complet va fi publicat in Anuarul Wall-Street.ro “30 de ani de capitalism”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri