Comisia de Buget a Camerei Deputatilor a dat raport favorabil legii care prevede eliminarea pragului de detinere la societatile de investitii financiare (SIF) listate pe Bursa de Valori Bucuresti.

Decizia mult asteptata de investitori a declansat un val de cresteri in randul celor cinci SIF-uri, BET-FI, indicele care urmareste evolutia acestora inchizand ziua de miercuri cu o apreciere de 3,1%.

Actiunile SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5) au avut cea mai buna evolutie, acestea urcand cu 4,6%, respectiv 4,5%. In acelasi timp, SIF Banat Crisana (SIF1) a castigat 3,6%, SIF Muntenia (SIF4) 3,8%, iar SIF Transilvania (SIF3) 3,7%.

In deschiderea sedintei bursiere de joi, SIF-urile isi continuau evolutia buna, insa cresterile erau modeste, BET-FI urcand cu 0,2%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri