Holde Agri Invest SA, companie romaneasca care opereaza terenuri agricole, a inchis cu succes oferta de plasament privat pentru actiunile sale, atragand 10 milioane de lei de la investitorii de pe Bursa de Valori Bucuresti. Oferta s-a desfasurat intre 16 si 23 decembrie 2019. Intermediarul tranzactiei a fost SSIF BRK Financial Group, iar plasamentul privat a fost realizat prin intermediul sistemului de tranzactionare POFX administrat de Bursa de Valori Bucuresti, destinat ofertelor publice si plasamentelor private.

In perioada de oferta, compania a plasat 8.984.267 actiuni ordinare noi, care au fost vandute pentru 1.1135 lei pe actiune. La oferta au participat 27 de investitori, subscrierea medie fiind de aproximativ 370.000 de lei. Ca urmare a plasamentului privat, capitalul social al Holde va fi majorat pana la 32,3 milioane de lei.

Cititi si "Din agricultura nu pierzi". Holde Agri Invest - Pariul pe ferme al unor antreprenori si manageri de bani de pe bursa

Conform cu informatiile furnizate in Documentul de Oferta, actiunile companiei vor intra la tranzactionare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti in termen de 6 luni de la inchiderea plasamentului privat, astfel, pana la sfarsitul lunii iunie 2020. Odata listata pe AeRO, Holde va fi prima companie agricola disponibila la tranzactionare pe BVB. Actiunile companiei se vor tranzactiona sub simbolul HAI.

Capitalul strans de la investitorii BVB va fi folosit pentru extinderea suprafetei exploatate, ajutandu-ne astfel sa devenim un jucator semnificativ pe piata agricola locala. Asteptam cu nerabdare debutul actiunilor HAI pe piata AeRO pana la sfarsitul primei jumatati a acestui an si intre timp continuam implementarea planului nostru ambitios de dezvoltare”, a declarat Liviu Zagan, CEO Holde Agri Invest.

Capitalul strans in timpul plasamentului privat va fi utilizat pentru extinderea suprafetei lucrate prin achizitia de ferme agricole. Odata ce investitiile vor fi finalizate, Holde Agri Invest va avea cel putin un total de 7.000 de hectare de teren in operare. Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucatori romani pe piata agricola locala, cu un portofoliu de minim 20.000 hectare de teren operat in urmatorii 10 ani. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde isi propune sa investeasca peste 50 de milioane de euro in dezvoltarea afacerii, sa promoveze o afacere agricola moderna, in care eficienta si excelenta operationala reprezinta principalele ingrediente din spatele rezultatelor.

Conceptul pentru Holde a fost inventat in 2016 de patru antreprenori romani, Liviu Zagan, Robert Maxim, Matei Georgescu si Alexandru Covrig. In 2017, fondatorii si-au unit fortele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest si impreuna, in 2018, au stabilit modelul de afaceri din spatele Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a primit prima investitie externa de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii romani Iulian Circiumaru si Andrei Cretu. Dupa inchiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest SA are 52 de actionari. Vertical Seven Group ramane cel mai mare actionar al Holde, cu 19,6% din companie, in timp ce restul investitorilor detin intre 9% si 0,1% in afacere. Modelul de business prevede ca niciun actionar sa nu detina o participatie majoritara in cadrul companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri