Fondul Proprietatea (FP) a anuntat ca intentioneaza sa rascumpere 200 mil. de actiuni. Compania nu a anuntat inca pretul oferit, insa avand in vedere cotatiile de joi de pe Bursa de Valori Bucuresti (1,2 lei/actiune FP), oferta ar putea ajunge la 240 mil. lei. In trecut, FP a oferit preturi peste cele din piata in cadrul ofertelor de rascumparare.

Fondul va achizitiona atat actiuni de pe BVB, cat si certificate globale de depozit (GDR) tranzactionate pe Bursa din Londra.

„Se anticipeaza ca detaliile complete ale Ofertei, inclusiv pretul, vor fi anuntate daca si cand Oferta va fi implementata si aprobarea de la ASF obtinuta, aprobare care se estimeaza sa fie primita in termen de 10 zile lucratoare, potrivit reglementarilor in vigoare”, se arata intr-un raport publicat de Fondul Proprietatea.

Oferta de rascumparare va fi intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital si compania americana de investitii Auerbach Grayson.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri