Fondul Proprietatea va rascumpara 200 milioane de actiuni proprii la pretul de 1,39 lei/unitate, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat oferta de rascumparare.

Pretul oferit este cu 10,7% mai mare decat pretul inregistrat de actiunile FP inainte de anuntul ASF (1,255 lei/actiune), si cu 5,3% mai mare decat pretul titlurilor FP inregistrat pe bursa joi, la ora 11:00 (1,32 lei/actiune).

Oferta se va desfasura in perioada 29 ianuarie - 4 martie, Fondul urmand sa cumpere atat actiuni cat si certificate globale de depozit (GDR). Pretul oferit pentru un GDR va fi de 69,5 lei.

In piata, titlurile FP se tranzactionau la 1.2550 lei/unitate, la ora 15.10.

Oferta de rascumparare va fi intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital si compania americana de investitii Auerbach Grayson.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri