OMV Petrom a demarat procesul de vanzare a campurilor sale de petrol si gaze din Kazahstan, singurele sale active de peste hotare, potrivit documentelor de vanzare consultate de Reuters.

OMV Petrom este operatorul a patru zacaminte onshore de titei aflate in productie: Tasbulat, Turkmenoi, Aktas si Komsomolskoye. Toate sunt situate in regiunea Mangistau din vestul Kazahstan-ului, in apropierea Marii Caspice, scrie Agerpres.

OMV Petrom, companie controlata de grupul austriac OMV, a angajat banca de investitii Jefferies sa se ocupe de vanzarea activelor sale din Kazahstan. Termenul limita pentru depunerea de oferte este 27 martie, potrivit documentelor de vanzare consultate de Reuters, care nu ofera indicii cu privire la valoare activelor.

Portofoliu de active din Kazahstan al OMV Petrom ar urma sa produca aproximativ 8.000 de barili de echivalent petrol pe zi in 2020 si contine rezerve recuperabile de aproximativ 57 milioane barili echivalent petrol.

"Portofoliul include oportunitati de crestere de pe urma proiectelor in derulare si a celor indentificate inclusiv, dar nu limitate, la proiectele imbunatatite de recuperare a petrolului", se arata in documentele de vanzare.

Potrivit raportului anual publicat de OMV Petrom, in anul 2018 compania a produs o cantitate totala de 2,49 milioane barili echivalent petrol in Kazahstan, comparativ cu 55,82 milioane barili echivalent petrol in Romania.

OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri detine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri