RCS&RDS a lansat astazi o oferta de obligatiuni de rang senior garantate in valoare de 800 milioane euro, in doua transe, cu scadenta in 2025 si 2028, informeaza DIGI Communications printr-un raport remis Busei de Valori Bucuresti.

Conform sursei citate, obligatiunile vor avea o valoare nominala de 100.000 euro fiecare si vor fi garantate de catre DIGI Ungaria, Invitel si Digi Spain Telecom, arata Agerpres. Oferta a fost aprobata de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor RCS&RDS din data de 22 ianuarie 2020.

RCS&RDS a inaintat catre Irish Stock Exchange plc solicitarea privind admiterea Obligatiunilor pe Lista Oficiala si tranzactionarea acestora pe piata reglementata operate de aceasta.

Citigroup Global Markets Europe AG va avea rolul de coordonator global si detinator comun al Registrului de Subscrieri, iar ING Bank London Branch si UniCredit Bank AG vor avea rolul de detinatori comuni ai Registrului de Subscrieri.

Raportul mentioneaza ca veniturile brute rezultate ca urmare a desfasurarii ofertei vor fi utilizate, printre altele, pentru replata anticipata a sumei aferente principalului obligatiunilor 2023, in suma de 550 milioane euro si pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentand prima de replata anticipata si dobanda acumulata, dar neplatita, catre detinatorii Obligatiunilor 2023.

De asemenea, banii for fi utilizati pentru rambursarea anticipata si/sau rambursarea unei sume de aproximativ 88,9 milioane euro (calculata la cursul de schimb RON/Euro afisat de Banca Nationala a Romaniei pentru data de 23 ianuarie 2020), reprezentand principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de grup la data de 7 octombrie 2016, incheiat, printre altii, intre RCS&RDS, in calitate de imprumutat, si BRD-Groupe Societe Generale SA, Citibank, NA, London Branch, ING Bank NV si UniCredit Bank SA, in calitate de aranjori principali.

Totodata, veniturile vor fi utilizate pentru rambursarea anticipata a unei sume de aproximativ 73,4 milioane euro, reprezentand principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de grup la data de 1 februarie 2018, incheiat intre RCS&RDS si DIGI Ungaria, in calitate de imprumutati, DIGI Communication, in calitate de garant, Citibank NA, London Branch si ING Bank NV, in calitate de aranjori principali mandatati, ING Bank NV, in calitate de agent al facilitatii de credit, precum si alte institutii financiare, in calitate de creditori.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri