Hidroelectrica, cea mai proftabila companie de stat, a anuntat ca demareaza procedura pentru selectarea casei de avocatura care va ajuta compania in vederea listarii la bursa, valoarea estimata a contractului urmand sa ajunga la 700.000 de euro, fara TVA.

„Hidroelectrica a lansat procedura publica avand ca obiect achizitia de 'Servicii avocatiale de consultanta si asistenta juridica ale unui consultant juridic international care va intrerprinde toate masurile necesare in scopul indeplinirii cerintelor impuse pe pietele de capital in legatura cu procedura de oferta publica prevazuta de H.G nr 1066/2013 cu modificarile si completarile ulterioare’”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Anuntul publicitar (nr. anunt AD1129728/12.02.2020) privind contractarea serviciilor poate fi consultat in SEAP, sectiunea Publicitate anunturi, si este insotit de caietul de sarcini. Ofertele pot fi depuse la registratura Hidroelectrica, la adresa Bd-ul Ion Mihalache nr. 15-17, sectro 1 , Bucuresti, pana la data de 6 martie, orele 12:00.

”Hidroelectrica a intrat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste procesul de listare. Ne pregatim intens pentru acest proiect, pe care il dorim si credem ca va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, in primul rand prin stabilirea unei directii clare de urmat in chestiunea investitiilor istorice, fapt ce ne-a permis obtinerea unei opinii fara rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel - inca de anul trecut, calea catre listare”, a declarat Bogdan Badea, presedintele Directoratului Hidroelectrica

“La acest moment ne aflam in faza de selectie pentru equity adviser si astazi, iata, am lansat procedura de selectie a consultantului juridic. Intentionam sa folosim capitalul atras prin listare pentru a dezvolta si consolida compania si speram ca Romania sa intre intr-o etapa de stabilitate si predictibilitate legislativa astfel incat sa poata fi recastigata increderea investitorilor. Hidroelectrica are potentialul de a deveni un fanion al energeticii romanesti si intentionam sa valorificam toate oportunitatile pe care piata nationala sau regionala le ofera. Suntem pregatiti de competitie pe pietele europene”, a mai adaugat Bogdan Badea.

Decizia de listare a 10% din actiunile producatorului de energie electrica a fost luata in anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucuresti, modificata ulterior prin HG 987/2017.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri