Compania Nuclearelectrica a afişat un profit net de 541 milioane de lei la finalul anului trecut, în creştere cu 31,7% comparativ cu 2018.

Veniturile realizate anul trecut au urcat la 2,378 miliarde de lei, din care 2,365 miliarde de lei au fost venituri din vânzarea energiei electrice şi 12,208 milioane de lei au provenit din transportul energiei electrice, scrie Agerpres. Cantitatea de energie vândută pe piaţa reglementată a fost de 1,376 milioane MWh iar pe piaţa liberă - 9,245 milioane MWh.

Cheltuielile de exploatare au crescut, de asemenea, la 1,781 miliarde de lei.

În cursul exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2019, societatea a declarat dividende în valoare de 378,914 milioane de lei, distribuiţi din profitul net al exerciţiului financiar 2018.

Pentru anul în curs, producătorul de energie Nuclearelectrica (SNN) estimează că va obţine un profit net de 549,4 milioane de lei, potrivit proiectului de buget privind veniturile şi cheltuielile companiei.

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica a aprobat, în această săptămână, majorarea capitalului social al companiei cu aport în natură şi numerar în sumă totală maximă de 1,38 milioane de lei, de la valoarea actuală de 3,015 miliarde de lei la circa 3,017 miliarde de lei. Principalii acţionari ai societăţii sunt Ministerul Energiei, care deţine 82,49% din acţiuni, şi Fondul Proprietatea - 7,05%.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) este singurul producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, compania fiind înfiinţată în 1998.

În octombrie 2013, SNN a listat pe Bursa de Valori Bucureşti un pachet de 25.368.236 acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 10 ron/acţiune, reprezentând 10% din capitalul social al SNN.

Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă operează Unităţile 1 şi 2 care au o capacitate de 700 MW fiecare şi utilizează uraniu natural drept combustibil şi apă grea ca moderator şi agent de răcire, de asemenea, produse în România.

Cu cele două unităţi în operare, SNN acoperă aproximativ 20% din totalul producţiei cu unităţi dispecerizabile din Romania.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri