Plasamentul privat de obligațiuni corporative denominate în lei emise de iHunt Technology, companie românească de tehnologie specializată in comercializarea de telefoane mobile, gadget-uri și accesorii, a fost închis anticipat de brokerii de la Tradeville după înregistrarea unei suprasubscrieri de 45%.

iHunt Technology este listată pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București la categoria AeRO – Premium (simbol HUNT).

Obligațiunile emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 29 – 30 octombrie (simbol HUNT23) au scadența la 3 ani și o rată anuală fixă a cuponului stabilită de emitent de 8,75% plătibilă semestrial. Au fost oferite 70.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 RON/obligațiune, valoarea totală a subscrierilor efectuate în cadrul ofertei fiind de 10.149.400 RON.

Plasamentul privat a fost suprasubscris încă din prima zi, fiind încheiat în mod anticipat după o suprasubscriere cu 45%, iar majoritatea subscrierilor au fost făcute online prin platforma de tranzacționare TradeVille. Obligațiunile urmează să fie listate pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București.

"În cazul de față vorbim de primul magazin online și primul brand de telefoane mobile listat la o categorie premium a BVB care își susține astfel planurile de dezvoltare. Dar sunt și alte exemple din trecutul și, sperăm noi, viitorul apropiat, care ne fac să fim mândri că putem ajuta România să se dezvolte, chiar și în vremuri mai tulburi", menționează, într-un comunicat de presă, Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille.

Fondată în 2015, iHunt Technology comercializează pe piață românească telefoane mobile, gadget-uri și accesorii atât sub brandul propriu, cât și din portofoliul altor producători. Ponderea principală de aproximativ 90% din cifra de afaceri o au vânzările de telefoane mobile. Dacă inițial se concentra pe distribuția de telefoane mobile sub branduri străine, începând din 2018 strategia companiei s-a mutat către vânzarea de telefoane mobile sub marca proprie, acestea având în prezent o pondere de 95% din totalul veniturilor obținute.

La sfârșitul primului semestru din 2020, iHunt Technology a avut rezultate financiare semnificativ mai bune fata de perioada comparabilă din 2019 pe seama promovării susținute a brandului, a consolidării poziției competitive și a optimizării logisticii. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 14,7 milioane RON, în creștere cu peste 52% comparativ cu primul semestru din 2019. Profitul net înregistrat a fost de 1,88 milioane RON, de peste 3 ori mai mare decât rezultatul final obținut la finalul anului trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri