Casa de brokeraj XTB România a înregistrat în 2020, de trei ori mai mulţi clienţi noi şi rulaje de trei ori mai mari faţă de 2019 (205% creştere a numărului de clienţi noi şi 209% creştere a rulajelor), se arată într-un comunicat al companiei care prezintă rezultatele pe anul trecut.

De asemenea, oferta optimizată a XTB combinată cu evenimentele istorice care au mişcat piaţa în 2020 au atras aproape de 4 ori mai multe fonduri faţă de 2019, reprezentând o creştere de 280% a depunerilor clienţilor.

La nivel global, XTB a generat cel mai mare venit operaţional din istoria companiei - 178,3 milioane euro (o creştere cu 233,4% faţă de 2019), profit net - 89,9 milioane euro (o creştere cu 597,4% faţă de 2019) şi EBIT - 115,4 milioane euro (creştere cu 689,3% faţă de 2019). XTB a deschis, de asemenea, un număr record de 112.000 de conturi noi (o creştere cu 206,5% faţă de numărul de clienţi achiziţionaţi în 2019). De asemenea, grupul a trecut de pragul de un sfert de milion de clienţi în întreaga lume.

Împreună cu operaţiunile de retail, care constituie majoritatea veniturilor grupului, XTB dezvoltă operaţiuni instituţionale sub marca X Open Hub (XOH). XOH oferă lichiditate şi tehnologie altor instituţii financiare, inclusiv case de brokeraj. Această parte a activităţii Grupului XTB a raportat în 2020 o creştere de cinci ori a veniturilor la 23.5 milioane EUR, comparativ cu 4.8 milioane în 2019.

"2020 a fost un an foarte bun pentru XTB. Obţinerea unor creşteri de trei cifre a veniturilor şi profiturilor nu ar fi fost posibilă fără câţiva ani de muncă intensă asupra produsului, tehnologiei şi dezvoltării serviciilor noastre. Datorită acestui fapt, am profitat de oportunităţile de dezvoltare şi creştere oferite de volatilitatea peste medie din pieţe. Anul acesta a confirmat stabilitatea fundamentelor pe care se bazează afacerea noastră", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al XTB, Omar Arnaout.

La rândul său, Irina Cristescu, General Manager XTB România a subliniat că, deşi cu greu se poate imagina că anul 2021 ar putea aduce cu sine o volatilitate mai mare decât a generat-o începutul pandemiei, în aşa fel încât compania să se apropie cu uşurinţă de recordurile din anul 2020, luna ianuarie a venit cu o surpriză de proporţii: evoluţia impetuoasă a criptomonedelor şi fenomenul GameStop. Acestea, împreună cu oferta XTB de 0% comision pe actiuni cu deţinere (sub rulaj de 100.000 EUR), au atras un val nemaiîntâlnit de investitori noi care s-au grăbit să nu rateze momentele istorice ce au marcat pieţele financiare în această perioadă, aşa încât sucursala din România a atins un nou record istoric.

XTB a înregistrat la nivel local, numai în luna ianuarie 2021, aproape atâţia clienţi noi cât în tot anul 2019, şi dublu faţă de ultimul maximul istoric care a fost înregistrat anul trecut în vârf de pandemie şi care era, deja, la rândul lui, un salt fără precedent.

Pentru anul 2021, XTB România intenţionează să menţină ritmul şi îşi propune mai multe obiective de creştere, inclusiv mărirea şi mai mult a numărul de investitori atraşi de pieţele de capital şi înregistrarea de noi recorduri ai indicatorilor de performanţă. În plus, compania îşi doreşte să crească şi mai mult accesibilitatea pieţelor financiare pentru un număr cât mai mare de români. Un prim pas în acest sens a fost realizat prin eliminarea comisioanelor pe acţiuni pentru pieţele externe (pentru rulaj sub 100.000 EUR), urmând ca în anul 2021, XTB să se concentreze pe optimizarea ofertei şi diversificarea acesteia prin adăugarea unui număr cât mai mare de instrumente financiare şi pieţe noi.

În prezent, clienţii XTB au acces la un total de 4.500 de instrumente financiare, inclusiv peste 2.000 de acţiuni şi ETF-uri cu deţinere listate pe 16 dintre cele mai mari burse din lume, inclusiv mărfuri, proprietăţi imobiliare şi obligaţiuni, precum şi acces la piaţa valutară şi criptomonede.

"Avem o viziune clară de dezvoltare în 2021. Vrem să deschidem cel puţin 120.000 de conturi noi, să deschidem un nou birou în Dubai şi să ne intensificăm activităţile pe pieţele pe care suntem deja prezenţi. De asemenea, ne vom concentra puternic pe cele mai înalte standarde de calitate a serviciilor şi tehnologiei oferite clienţilor, nu numai în contextul platformelor noastre xStation şi xStation Mobile, ci şi în ceea ce priveşte securitatea, performanţa şi stabilitatea. Chiar şi ultimele zile ne-au arătat cât de important este pentru clienţi să poată investi în instrumentele care îi interesează oricând doresc. Vom face totul pentru ca XTB să fie un loc care să ofere astfel de oportunităţi; astăzi şi în viitor", a adăugat Omar Arnaout.

Cu mai mult de 15 ani de experienţă în pieţele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume şi o companie completă de investiţii listată pe Bursa de la Varşovia. Cu birouri în peste 10 ţări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania şi Franţa, XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorităţi de supraveghere din lume incluzând FCA şi KNF.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri