După mai multe creșteri semnificative ale criptomonedelor, înregistrate la începutul acestui an, Elon Musk a schimbat complet mersul lucrurilor. Doar într-o singură săptămână, Bitcoin a suferit pierderi de 10.000 de dolari pe unitate în numai câteva ore, după ce Elon Musk a anunțat că Tesla nu va mai accepta plăți sub forma celebrei monede digitale.

Toate aceste evenimente au dat naștere unei noi monede rivale de tip meme care poartă numele Stopelon, potrivit CNBC.

Ce este Stopelon și de ce e împotriva lui Elon Musk

Stopelon este o monedă virtuală care are drept scop să contracareze manipulările CEO-ului Tesla asupra criptomonedelor. Piața de criptomonede a înregistrat o scădere drastică pe 19 mai și mulți comercianți au dat vina pe tweet-urile recente ale lui Elon Musk care se presupun că au manipulat.

La fel ca Dogecoin, Stopelon este o criptomonedă de tip meme care se presupune că a luat naștere având obiective destul de nerealiste. Noua criptomonedă este tranzacționată în prezent pe blockchain-ul Binance Smart Chain.

Moneda are o plafon de piață de aproape 24,9 milioane dolari, în timp ce este tranzacționată în prezent la 0,0000481795 dolari per monedă.

Sursa foto: CNBC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri