Un pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica va fi listat la bursa până la sfârșitul anului 2022, iar statul român va ramane acționar majoritar, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Reuters.

Listarea Hidroelectrica a fost promisă încă din 2017, după ieșirea din insolvență a companiei, însă aceasta a fost constant amânată în special pe motive politice.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România și cea mai profitabilă companie de stat, cu un câștig net de 1,45 mld. lei în 2020.

Dacă listarea pe Bursa de Valori București ar avea loc, statul ar vinde 15% din companie, fiind posibil ca și Fondul Proprietatea, celălalt acționar Hidroelectrica, să vândă 5 procente din producătorul de energie.

Virigil Popescu nu a exclus o listare duală, pe Bursa de la București dar și pe o piață străină, așa cum în trecut s-a întâmplat cu Romgaz.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri