Appraisal & Valuation, companie care oferă servicii de evaluare, consultanță și dezvoltare imobiliară, recunoscută pentru brandul NAI Romania, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier APP. Listarea a fost precedată de realizarea cu succes a unei majorări de capital social prin care compania a strâns de la investitori peste 4,4 milioane de lei.

Fondurile sunt destinate dezvoltării afacerii, prin crearea de noi divizii, extinderea serviciilor, precum și pentru susținerea activității curente. Appraisal & Valuation a fost înființată în 2010 și, în prezent, își desfășoară activitatea pe piața din România și Republica Moldova.

„Ne bucurăm să începem luna septembrie cu listarea unei noi companii antreprenoriale, a 17-a de la începutul anului. Ne așteptăm ca trendul să se mențină în același ritm, cel puțin până la finalul acestui an. Este încurajatoare de asemenea și diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor care vin la bursă, precum și dorința noilor emitenți de a continua să se finanțeze prin bursă, inclusiv după momentul listării. Mult succes echipei Appraisal & Valuation”, spune Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„După mai bine de un deceniu de evoluție ascendentă pe piața evaluărilor, în care compania a crescut de 50 de ori, ne dorim ca momentul listării acțiunilor să marcheze intrarea în următoarea etapă de dezvoltare, în care să creștem de 50 de ori, în alți 10 ani, iar apoi și mai mult”, a declarat Andrei Botiș, CEO și fondator al Appraisal & Valuation.

Listarea Appraisal & Valuation vine după derularea unui plasament privat de acțiuni pentru majorarea capitalului social în luna iunie 2021. Compania a emis un număr de 387.000 de acțiuni la un preț de 11,5 lei/acțiune, reușind să atragă din piața de capital 4.450.500 lei. În cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificați (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Citeste si:
Unul dintre cei mai mari evaluatori din România se va lista pe bursă
Appraisal & Valuation, unul...

Activitatea principală a companiei constă în prestarea de servicii de evaluare și stabilirea valorii de piață a proprietăților imobiliare, activelor financiare, a bunurilor, active necorporale, precum și a afacerilor în sine. Appraisal & Valuation are reprezentare națională, iar din 2019 este prezentă și în Republica Moldova. Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 4,84 milioane de lei, în ușoară scădere față de 2019 când cifra de afaceri a fost de 5,03 milioane de lei. Din totalul cifrei de afaceri, serviciile de evaluare și consultanță au avut în 2020 cea mai mare pondere, 4,78 milioane lei, respectiv 98,9%. În structura cifrei de afaceri se regăsesc de asemenea venituri din chirii, cu o pondere redusă în totalul veniturilor, precum și venituri din vânzarea de apartamente, care au înregistrat un trend descendent din 2018 până în 2020. Profitul net al companiei în 2020 a fost de peste 610.000 lei, o creștere semnificativă față de 2019 când a înregistrat un profit net de 357.480 lei.

Appraisal & Valuation ia în calcul, ca strategie de dezvoltare pentru perioada 2021 – 2023, extinderea activității prin fuziuni și achiziții de firme din domeniul evaluărilor, precum și atragerea de noi profesioniști în companie. De asemenea, echipa Appraisal & Valuation își propune extinderea activității și pe alte piețe. Compania anunță de asemenea că va investi circa 2 milioane de euro pentru consolidarea unui alt segment de business, respectiv dezvoltarea de proiecte rezidențiale pe terenurile din București și din împrejurimi aflate în proprietatea firmelor din grup. Pentru 2021, compania estimeaza o cifră de afaceri în creștere față de 2020, până la 6,15 milioane de lei, și un profit la nivelul anului trecut.

Sursa foto: BVB

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri