Evergen Investments a depășit în august o valoare totală a activelor administrate de 500 mil. Euro, în vreme ce profitul companiei a ajuns la 145,7 mil. lei în această perioadă.

Principalele evolutii lunare inregistrate pe categorii de active:

  • actiuni cotate: + 52,7 milioane lei;
  • actiuni cotate FIA: + 0,2 milioane lei;
  • actiuni necotate: - 1,5 milioane lei;
  • obligatiuni corporative: + 0,3 milioane lei;
  • unitati de fond: + 1,9 milioane lei;
  • instrumente monetare: + 40,6 milioane lei.

Ponderea principalelor categorii de active in valoarea totala a activelor administrate: actiuni cotate, inclusiv actiunile cotate FIA 67,0%, actiuni necotate 8,3%, unitati de fond 12,9%, instrumente monetare 9,6%.

Rezultatul net, in suma de 145,7 milioane lei, este compus din 47,8 milioane lei profit net si 97,9 milioane lei castig net din vanzarea activelor reflectat in rezultatul reportat – tratament contabil conform IFRS 9.

Retail jobs

Sursa foto: Evergent

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri