Ședința coaliției de guvernare în care a fost discutată din nou tema certificatului electronic COVID-19 s-a încheiat fără o decizie. Discuțiile au fost amânate de liderii coaliției până săptămâna viitoare, au precizat surse participante pentru Digi24.ro. Nu este clar dacă va exista în cele din urmă un proiect de lege. „Deocamdată se caută o soluție juridică”, spun sursele citate, scrie Digi24.ro.

Deși, miercuri, liderii politici, în frunte cu Marcel Ciolacu, dădeau asigurări că legea certificatului COVID-19 va fi adoptată până la finalul anului, șansele ca acest lucru să se întâmple scad. Totul, după o întâlnire pe care liderii PSD, PNL și UDMR au avut-o, miercuri seara, cu președintele Klaus Iohannis, întâlnire la care s-a decis renunțarea la obligativitatea prezentării certificatului electronic la locul de muncă.

Surse politice susțin că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cel care și-a asumat proiectul inițial, nu este de acord cu varianta convenită cu șeful statului. De altfel, în ședința de joi a coaliției, Rafila a avertizat că sunt necesare măsuri suplimentare pentru a pregăti valul 5.

Anterior ședinței, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „este o prevedere care poate fi neconstituțională în ceea ce privește suspendarea contractului de muncă” și că ministrul Rafila ar fi de acord să „nu fie încălcată Constituția”. De asemenea, Ciolacu a mai spus că dacă proiectul „nu aduce nimic nou”, nu are rost să mai fie făcut. Eliminarea prevederii privind obligativitatea certificatului la locul de muncă golește de conținut legea propusă de ministrul Rafila.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri