Bursa din Rusia a devenit „neinvestibilă” după noile sancțiuni impuse de țările occidentale și decizia Băncii Centrale a Rusiei de a opri tranzacționarea de acțiuni, consideră reprezentanții MSCI, cel mai mare furnizor global de indici bursieri, citați de Reuters.

MSCI adaugă faptul că scoaterea companiilor rusești din indicii globali este următorul pas firesc.

„Nu ar fi prea logic să continuăm să includem acțiuni rusești dacă clienții și investitorii noștri nu pot tranzacționa pe această piață. Este evident pentru toți că este foarte dificil de tranzacționat pe această piață și că astăzi este practic neinvestibilă”, a declarat Dimitris Melas, head of index research în cadrul MSCI.

Indici MSCI sunt extrem de importanți în lumea investițiilor, fiind de departe cei mai urmăriți de marile fonduri de investitii ale lumii, care își alocă plasamente de milairde de dolari în funcție de ponderea țărilor și a companiilor în acesti indici.

Citiți și Măsuri extreme luate de Rusia pentru a împiedica scufundarea economiei

Agenția ar putea lansa imediat o discuție cu investitorii, al cărei rezultat ar putea fi anunțat în câteva zile, împreună cu măsurile care vor fi luate.

MSCI a anunțat că a înghețat indicele pe Rusia și că nu va implementa modificările pe care le anunțase anterior ca parte a revizuirii din februarie.

„Următorul pas natural pe care l-am putea implementa – nu am luat încă nicio decizie – dar următorul pas natural ar putea fi să luăm în considerare eliminarea MSCI Rusia sau eliminarea titlurilor rusești din indici”, a adăugat Melas.

Rusia (.MIRU00000PUS) are o pondere de 3,24% în indicele de referință pentru piețele emergente al MSCI (.MSCIEF) și o pondere de aproximativ 30 bps în indicele de referință global (.MIWD00000PUS).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri