Banca centrală a Rusiei a impus un comision de 30% pentru achizițiile de valută de către persoane fizice la schimburile valutare, au declarat brokerii pentru Reuters, citând o scrisoare a autorității de reglementare.

Până la ora publicării acestei știri, Banca Centrală a Rusiei nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Cu o zi în urmp, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care interzice părăsirea Rusiei cu peste 10.000 de dolari în valută străină. Mai exact, nimeni nu poate pleca din Rusia cu monede străine fie că vorbim de cash sau de alte ”instrumente monetare”, după cum menționează decretul.

De asemenea, Banca Centrală a Rusiei a anunţat că suspendă temporar transferurile persoanelor fizice şi juridice străine din unele ţări spre conturile din străinătate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri