Transilvania Investments Alliance (TRANSI) este de luni, 14 martie, noul nume oficial al SIF Transilvania (SIF3), societate care în prezent administrează o avere de 1,4 mld. lei și are o istorie de peste 22 de ani la Bursa de Valori București (BVB).

Societatea de Investiții Transilvania este succesoarea Fondului Proprietății Private III Transilvania (FPP III), reorganizat și transformat în baza Legii nr. 133/1996.

Acționarii companiei au decis în luna ianuarie anul acesta să modifice numele în Transilvania Investments Alliance în vreme ce simbolul bursier a fost schimbat din SIF3 în TRANSI.

Transilvania Investments Alliance este evaluată pe Bursa de Valori București la 689 mil. lei și are active nete de 1,4 mld. lei. Radu-Claudiu Roșca este președintele directoratulului societății cu sediul în Brașov în vreme ce Paul-George Prodan este președintele Consiliului de Supraveghere.

Portofoliul TRANSI include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT. Acțiunile listate pe burse reprezintă 83,2% din valoarea totală a activelor administrate, în vreme ce acțiunile necotate reprezintă 4,7%.

La începutul anului 2021, și SIF Moldova a apelat la o campanie de rebranding, numele societății devenind Evergent Investments.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri