Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar, anunță că, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, a fost aprobată derularea unei oferte publice inițiale (IPO) urmată de listarea companiei pe piața AeRO. Listarea propriu-zisă ar putea avea loc în luna mai.

Modelul de business al Meta Estate Trust presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

„Vom pune la dispoziția celor interesați de piața imobiliară o alternativă atractivă investițiilor tradiționale ce oferă protecție la inflație în contextul economic actual. Motivele principale pentru care ne dorim listarea sunt accesul la piața de capital pentru a crește rapid activele companiei și a dezvolta noi linii de business. De asemenea, ne dorim să atragem și reținem mai ușor persoane talentate în companie, să generăm lichiditate pentru acționari și să creștem reputația organizației. Avem în vedere ca derularea IPO-ului să aibă loc cât mai curând, ținta noastră fiind luna mai”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.

Potrivit afirmațiilor sale, în contextul de piață actual, investițiile imobiliare reprezintă active de refugiu, iar modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigură o diminuare a riscurilor prin diversificare atât geografică, cât și pe segmente de piață, dar mai ales printr-o rotație rapidă a capitalului. De asemenea, prin listarea companiei, investitorii se vor bucura de lichiditate pentru o clasă de active tradițional ilichidă.

Pe lângă majorarea capitalului social, acționarii au decis și emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligațiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților companiei, obiectivele de business pot fi atinse datorită celor patru criterii fundamentale ce stau la baza Meta Estate Trust: protejarea capitalului prin natura tranzacțiilor și a garanțiilor oferite, echilibrul dintre randament și risc, rotația rapidă a capitalului și flexibilitatea în alocarea resurselor financiare în funcție de contextul pieței.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri