Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, în doar două zile. Vânzarea acțiunilor a avut loc pe 26 și 27 aprilie, la două zile după anunțul oficial prin care fondatorul Tesla preia rețeaua socială Twitter, într-o tranzacție care se ridică la 44 de miliarde de dolari.

Elon Musk spune că nu vor mai exista alte vânzări de acțiuni Tesla și că se va concentra în următoarea perioadă pe finalizarea tranzacției cu Twitter, care este de așteptat să fie finalizată în maximum șase luni. Vânzarea acestor acțiuni în valoare de 4 miliarde de dolari vine în contextul în care Elon Musk strânge fonduri pentru a finaliza achiziția Twitter.

Citește și: Ce impact va avea preluarea Twitter de către Elon Musk pentru angajați

Miliardarul trebuie să-și folosească acțiunile Tesla pentru a strânge capitaluri proprii de 21 de miliarde de dolari pentru a-și finanța preluarea de 44 de miliarde de dolari a Twitter. Aproximativ 13 miliarde de dolari vor proveni din datorii, în timp restul de 12,5 miliarde de dolari sunt sub formă de împrumut în marjă de la creditori.

Cea mai recentă achiziție a lui Musk îi deranjează pe acționarii Tesla. Unii dintre aceștia sunt investitori de retail. Ei sunt îngrijorați de faptul că incapacitatea Twitter de a genera venituri îl va forța, la rândul său, pe Elon Musk să-și îndrepte atenția către alte părți pentru a strânge mai mulți bani cu care să plătească datoria necesară finanțării de achiziție a Twitter.

Pe 27 aprilie, valoarea de piață a producătorului auto american Tesla au înregistrat o scădere de 126 de miliarde de dolari într-o singură zi. Înainte de sesiunea de tranzacționare de marți, capitalizarea bursieră a producătorului de mașini electrice scăzuse deja cu aproape 250 de miliarde de dolari ( 4 aprilie), atunci când Musk a dezvăluit că și-a crescut participația la Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri