Piața criptomonedelor trecere printr-un nou șoc, iar valoarea totală a coborât sub 1 trilion de dolari în ultimele 24 de ore (scădere de 6,7%), în vreme ce bitcoin, ethereum și alte criptomonede majore au urmat trendul negativ și au scăzut cu peste 6% într-o zi. Scăderea puternică a pieței a făcut ca rețeaua Celsius, o platformă de creditare care avea în conturi criptomonede în valoare de 11,8 miliarde dolari, să anunțe că blochează posibilitatea de retragere a banilor, scrie Wall Street Journal.

Celsius este una dintre cele mai populare platforme de creditare cripto din lume. Duminică seara, reprezentanții rețelei le-au spus utilizatorilor că vor întrerupe toate retragerile, schimburile și transferurile între conturi din cauza „condițiilor extreme de piață”.

Utilizatorii își depun criptomonedele în portofelul digital Celsius, iar compania împrumută mai departe sumele pentru a genera profit. Compania gestiona active de 11,8 miliarde de dolari la data 17 mai, potrivit propriului website.

Citiți și Dezastru pe piața criptomonedelor. Moneda care a scăzut cu 99%. Investitor: Am pierdut economiile de-o viață

Celsius oferă utilizatorilor randamente procentuale anuale de până la 18,6% la depozitele în criptomonede. Compania a spus că are 1,7 milioane de utilizatori. Celsius a reușit să atragă 750 mil. dolari de la investitori la finalul anului trecut, inclusiv fondul de pensii canadian Caisse de dépôt et placement du Québec mizănd pe compania de crypto lending.

În aprilie, Celsius a intrat în vizorul autorităților de reglementare din SUA și a încetat să ofere conturi purtătoare de dobândă investitorilor americani neprofesioniști. În piață s-a vehiculat și că Celsius a jucat un rol și în colapsul criptomonedelor Luna și terraUSD de luna trecută, lucru pe care Celsius îl neagă.

CEL, tokenul digital lansat de Celsius s-a prăbuști cu 48% duminică și cu 75% în ultima lună.

Anunțul Celsius vine după o nouă săptămână de scăderi în piața cripto, în ultimele 24 de ore bitcoin pierzând 6,3%. La ora publicării acestei știri, cotația bitcoin scăzuse la 25.380 dolari.

În ultimele două luni, piața cripto a scăzut cu 40%.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri