Fondul Proprietatea (FP) și Hidroelectrica au selectat consorțiul de bănci de investiții pentru IPO, care este compus din bănci de investiții internaționale, regionale și locale. Cele două companii nu au anunțat însă oficial și numele respectivelor bănci care fac parte din consorțiu.

Contactați de wall-street.ro, reprezentanții Fondul Proprietatea au declarat că numele băncilor nu este încă anunțat oficial "din cauză că există o serie de restricții juridice impuse de casele de avocatură".

În cadrul procesului de IPO, rolul băncilor de investiții selectate este de a recomanda structura optimă a tranzacției, de a promova palmaresul, precum și strategia și atractivitatea Hidroelectrica în rândul investitorilor locali și internaționali, de a plasa instrumentele financiare oferite în cadrul IPO-ului, precum și de a acorda asistență în procesul de listare.

Ilinca von Derenthall, Președinte al Comitetului Reprezentanților Fondul Proprietatea: "Numirea băncilor de investiții este o etapă cheie și suntem foarte mulțumiți că a fost atinsă în procesul de IPO al Hidroelectrica. Credem cu tărie că IPO-ul și listarea ulterioară a companiei vor aduce beneficii semnificative pieței de capital românești și țării în ansamblu, având în vedere că are un mare potențial de a atrage investitori locali și străini importanți pentru liderul românesc în producția de energie electrică, una dintre companiile cheie din sectorul energetic din România. Încurajăm toate părțile implicate să continue colaborarea pentru a se asigura că atât oferta publică inițială, cât și listarea la bursă sunt finalizate fără întârziere".

Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments România și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea: „Selectarea băncilor de investiții marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO și listare a Hidroelectrica. Apreciem sprijinul tuturor părților implicate de până acum și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu consorțiul de bănci de investiții pe măsură ce vom continua procesul de pregătire pentru IPO și listare. Sperăm să putem finaliza această tranzacție de referință cât mai curând posibil".

Listarea Hidroelectrica va fi cea mai mare făcută vreodată la Bursa de Valori București, valoarea minimă a IPO-ului urmând să depășească 2 mld. euro, potrivit unor estimări făcute de reprezentanții FP la începutul acestui an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri