Una dintre cele mai des întâlnite întrebări pentru anul 2023 este despre căderea pieţei bursiere. Există păreri pro şi contra acestui subiect, însă, pentru investitori, aceştia trebuie să ia în calcul ambele situaţii. Totuşi, multe grafice şi conform unei analize ce a studiat punctele de date, 2023 nu este despre o cădere de bursă. Chiar dacă anul 2022 a avut parte de multe ocazii ce au determinat pe cei mai mulţi ce au realizat investiţii în bursa să se pregătească pentru colaps, evenimentul nu a avut loc.

Cu toţii, inclusiv bursa pentru începători, au avut parte de o volatilitate continuă, dar în niciun moment nu s-a apropiat de o adevărată tragedie.

Să fie anul 2023 perioadă bună pentru investiţii la bursă pentru începători?

Cele mai multe păreri susţin o schimbare în bine pe piaţa bursieră

O parte interesantă legată de analiza pieţei bursiere şi a statisticilor ce preconizează viitorul este legată de punctele de date. Acestea pot său par a fi relevante, iar cei mai mulţi dintre experţi nu ştiu pe care să le ia în considerare. Însă, tot aceeaşi experţi, precum şi profesioniştii de la Financer.com, îndeamnă investitorii să aibă încredere în anul ce urmează. 2023 nu va fi despre o cădere a bursei. Vor putea fi realizate investiţii în bursa fără teama unor schimbări colosale.

Va exista volatilitate şi în cazul unor investiţii la bursa a începătorilor?

Când există o schimbare continuă pe piaţa bursieră, influenţată de diferiţi factori printre care şi inflaţia, cei care poate au de suferit sunt începătorii. Tocmai pentru că experienţa lipseşte şi pentru că nu s-au confruntat cu situaţii dificile, se poate că o mică schimbare de context să le cauzeze probleme. Pentru ei o astfel de divergenţă în investiţii poate fi asemănata cu un colaps. Însă, cert este că pot fi realizate şi investiţii la bursă pentru începători în anul 2023, atâta timp cât ştiu cum să gestioneze momentele volatile ale pieţei.

Graficele susţin bursa pentru începători

Precum cele menţionate, graficele ce au fost pregătite pentru următorii ani arată că nu va exista o cădere a bursei. În ciuda faptului că 2022 a fost un an definit de schimbări multiple şi scăderi ale indicilor, 2023 se prezintă drept un an bun pentru aceia ce doresc să investească la bursă. Statisticile susţin cu tărie că volatilitatea nu va fi o piedică pentru a fi realizate investiţii.

Totuşi, să existe şi o cădere a pieţei bursiere?

Cert este că nu poate fi totuşi exclusă şi posibilitatea unui colaps pe piaţa bursieră. Însă, dacă vor exista scăderi drastice în domeniu, aceasta este ocazia excepţională pentru aceia ce şi-au câştigat experienţă. Ce înseamnă asta mai exact? Dacă vor avea loc retrageri puternice sau o prăbuşire de acţiuni, investitorii vor avea parte de o oportunitate. Se întâlnesc cu acea ocazie rară ce le permite să cumpere unele dintre cele mai bune acţiuni de pe piaţa bursieră. Însă, atenţie, doar cei mai buni şi pricepuţi vor ştii în ce anume să investească.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri