Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) vrea să modifice PNRR astfel încât să poată lansa un program prin care tinerii români să poată primi de la stat bani ce vor putea fi investiți la Bursa de Valori București (BVB). Suma acordată de stat nu este încă stabilită, dar secretarul de stat Csilla Hegedus vorbește despre aproximativ 1.000 de euro.

”Deja am primit multe cereri la MIPE, circa 2.000, de la persoane care doresc să beneficieze de bani. Dacă reușim să modificăm PNRR, atunci 10.000 – 20.000 de tineri vor putea parcurge un program de training pe care îl vom organiza împreună cu instituțiile abilitate ca să învețe ce înseamnă produsele de pe piața bursieră și ce înseamnă să fii un investitor la bursă”, a explicat Csilla Hegedus (foto jos), secretar de stat în cadrul MIPE.

Foto: Ovidiu Udrescu

Nu știu dacă George Soros sau alți mari investitori au avut o pregătire deosebită înainte să investească la bursă, deci nu cred că trebuie să cerem 5 diplome și 6 doctorate participanților.

Csilla Hegedus, secretar de stat MIPE

Ulterior urmării cursurilor, investitorii care vor să beneficieze de fonduri vor trebui să vină cu o sumă de bani egală cu cea oferită de către MIPE. Mai exact, dacă statul va oferi 1.000 de euro, investitorii vor trebui să pună la bătaie încă 1.000 de euro din propriul buzunar.

”Binînțeles vor fi constrângeri clare în privința perioadei minime de menținere a investițiilor la bursă, deoarece nu vrem să aruncăm banii pe geam, ci vrem să atragem investitori la bursă. Vrem să ajutăm acești tineri să învețe ce înseamnă să devii investitori”, a mai adăugat secretarul de stat.

”Nu știu dacă George Soros sau alți mari investitori au avut o pregătire deosebită înainte să investească la bursă, deci nu cred că trebuie să cerem 5 diplome și 6 doctorate participanților. Trebuie însă să testăm cumva cunoștințele de bază ale participanților și mai ales ce au învățat în cadrul programelor de training”, a concluzionat Csilla Hegedus.

Csilla Hegedus a participat la Wall-Street Financial Forum 2023, eveniment organizat cu sprijinul ING Bank (Silver Partner), UniCredit Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner) și Transilvania Investments (Sponsor).

Sursa foto: Shutterstock, Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri