Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis convocarea adunarii generale a actionarilor in data de 19 octombrie 2007 pentru a alege un nou membru in Consiliul pe locul ramas vacant dupa demisia lui Cristian Sima, relateaza NewsIn, citand surse din piata.

Conducerea Bursei de Valori va anunta ulterior detalii cu privire la data si locul unde se va desfasura adunarea generala a actionarilor, dar si cu ordinea de zi completa, a anuntat un comunicat al BVB, care nu da detalii legate de data sedintei actionarilor si nici informatii privind data limita pentru depunerea candidaturilor pentru postul vacant in boardul Bursei.

Consiliul Bursei, reunit in sedinta, pe data de 6 iulie, a luat act de demisia inaintata de domnul Cristian Sima, si s-a constatat faptul ca prin declinarea calitatii sale de membru al Consiliului Bursei a ramas vacantata si pozitia de administrator al Consiliului. Ca urmare a demisiei, Consiliul Bursei a constatat ca domnul Cristian Sima nu mai poate detine nici calitatea de membru al Comitetului Indicelui.

In luna martie Cristian Sima a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia, la sfarsitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Presedintele Consiliului Bursei de Valori Bucuresti este Septimiu Stoica, secondat de cei doi vicepresedinti Dan Paul si Ovidiu Sergiu Pop. In afara postului ramas vacant, ca urmare a demisiei lui Cristian Sima, din Consiliul Bursei mai fac inca patru membri: Petru Prunea, Adrian Manaila, Rares Nilas si Dana Mirela Ionescu. Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti este Stere Farmache.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si